Sempre ingiru à i tema « a cucina à u tempu di a preistoria » è di « a cucina à a nostra epica», Toussaint è a so squatra Marie-Christine, Laura è Grégory anu iniziatu i zitelli, in un attellu di pastizzeria, à l'arte di fà u biscottu à e spezie è i biscuttini di Natale !
U capicucina Toussaint hà prisentatu e spezie è tutti l'ingredienti, sempre in lingua corsa !
I sculari anu annasatu, toccu è tastatu e spezie, u mele... eppo, anu impastatu per u so più grande piacè ! Dopu ogni sculare hà sceltu a so forma : campana, stella, ghjallicu, cavallucciu, barone, funzu, core, babbu Natale, ...
Torna una bella stonda di spartera chì hà ralegratu chjuchi è maiò !
L'attellu s'hè compiu tastendu i biscuttini cù un prufume di mele è di spezie... cantendu a magnifica canzona di Paul Vincent Muchielli :
« Chjoccu chjoccu, chjoccu chjoccu, chjucate campane, annunziate à lu circondu sta festa in lu mondu !! »
U capicucina Toussaint è a so squatra aspettanu i sculari per u prussimu attellu... Forse per sparte a panetta di l'Epifania ?
Toussaint, responsable de la cuisine, accompagné de Grégory, Marie Christine et Laura a proposé la préparation d’un goûter de Noël avec au menu, gâteau aux épices et petits sablés.
Première étape avant de commencer : revêtir le costume de cuisinier, chapeau et tablier.
Les enfants découvrent ensuite les épices et les ingrédients expliqués en langue corse et c’est parti !
On sent, on mélange, on goûte les ingrédients : miel, épices, farine…
Chacun choisit la forme de son gâteau, un cœur, une cloche, une étoile un sapin ou encore un père Noël… Merveilleux moment de partage et d’échange !
Autour du goûter aux saveurs de Noël, nous chantons en cœur la chanson de Paul Vincent Muchielli « Chjoccu Chjoccu Chjoccu chjoccu, chjuccate campane, annunziate à lu circondu sta festa in lu mondu" .
A très vite pour un prochain atelier autour de la galette des Rois.